Tentaplugg på valborg?

Har gjort min infektionsdugga. Den gick inte så bra som jag hade hoppats, men jag klarade mig i alla fall. Nya läkarprogrammet har satt mer frågor än svar i mitt huvud hittills. Det känns inte så roligt att vara först ut och testklass.

Jag tillbringar min valborg med tentaplugg och blåbärspaj. Men nu njuter jag av Hjärnkontoret. Det är ett häftigt program. Nu vet jag hur man gör frimärken! Om jag hade fått välja på ett yrke förutom läkare som jag skulle tänka mig är programledare för hjärnkontoret högt på listan.

Glad valborg internetvänner!

Musikvideoupplivningsförsök

Musikviedo, det var sådana som man åkte hem till kompisar med kabeltv och tittade på. Hade man inte MTV så kunde man inte dansstegen, man hade inte sett senaste videon och förstod inte hur häftiga specialeffekter som de gjorde. Hemma hos oss hade vi ettan, tvåan och pappa svor i en veckan när vi fick fyran.

Idag finns musikvideorna på Youtube. Jag hade glömt hur underhållande det var att se dem, därför får ni här en skön video som kan muntra upp er i den fortfarande kalla våren. Flest hittade kändisar vinner! (= För allt här i livet är en tävling!



Forskning och pyssel

Det är på tiden att jag introducerar två av mina sysselsättningar förutom skolan.
Jag tycker att för tillfället beskrivs min forskning på mikrobiologen på KS ganska bra med följande bilder...


1. Det är i det där tegelhuset jag håller till. 2. Om det regnar och det är länge tills bussen kommer kan man ägna sig åt att knäppa bilder på sin spegelbild i vattenpussarna. 3. De där papperna med diagram och grejer på är resultatet efter tre dagars väntande på att cellerna ska växa till sig, ett dygns stimulering och ca 5 tim förädling av cellernas svar på stimuleringen. Man vill inte ha gjort fel någonstans på vägen!

Jag försöker trycka in experiment när jag har lite ledigt i skolan och på helgerna. Det går väldigt långsamt framåt, vilket är frustrerande.

Pysslandet då? Jo, jag fick en låda med pärlor och koppartråd av en vän och efter att ha pysslat fram diverse pärldjur enligt instruktion har jag nu gett mig i kast med det mera kreativa. Idag har jag pysslat ett par örhängen i tequilastil! Tyvärr ville de inte riktigt fastna på bild, men i ena örat hänger en kub som är tänkt att motsvara en saltkristall. I andra örat hänger en skiva lime.

Ny kurs!

Vi ska lära oss allt om infektioner och antibiotika. Det verkar vara en helt fantastisk kurs! Praktisk, intressant och kursledningen verkar väldigt mån om oss studenter, mån om att vi ska lära oss bra saker, om att vi ska ha det bra och att alltid ska flyta på smärtfritt. Det är alltid roligt att känna sig uppskattad!

Nu ska jag ta tag i det här med de olika namnen på antibiotika, dags at producera ett memory!
Kreativa plugglösningar nr 1
Memory

Välkommen...

...ärade internetsurfare! Jag heter Maja. Jag är av den eminenta årgången 1983. Dessvärre betyder det att jag blir 25 det här året. Det verkar som om de som fyllt sedan 1 jan har klarat sig åtminstone hyffsat så det ska väl ordna sig det med.

Under vardagarna försöker jag lära mig allt om människokroppen och de sjukdomar man kan drabbas av. Jag håller till i den stora staden Stockholm. Ibland träffar jag en massa människor från en organisation som heter Unga Forskare. Ofta längtar jag ut i världen, fötterna vill ut på vandring men tanken vandrar lite som den vill.

Jag tycker om solljus på kinden, nypoppade popcorn, känslan när man kryper ner mellan nytvättade lakan, att bli väckt med pussar och att gå barfota i gräs. Jag tycker inte om att dra isär bomullstussar, kolsyra som bubblar upp i näsan, tavlor som hänger snett, lock för öronen och att vattna blommor.

RSS 2.0